Ivana Marić kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva?

13
Radiosarajevo.ba
Ivana Marić kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva?
Facebook / Ivana Marić

Stranke Četvorke već su ranije potvrdile da će kandidat za gradonačelnika Sarajeva biti Bogić Bogičević.

Dogovor koji su mediji ranije obajvili je da pošto je Bogić kandidat Socijaldemokratske partije BiH, da će Narod i pravda i Naša stranka predložiti dogradonačelnike.

Konstituirajuća sjednica Gradsko vijeća još uvijek nije zakazana, ali imena za pozicije dogradonačelnika se već spominju, barem kada je u pitanju Naša stranka.

Nezvanično saznajemo da bi analitičarka Ivana Marić trebala da bude kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva.

Nakon što je završeno glasanje u sarajevskim općinama i nakon što je Centralna izborna komisija potvrdila mandate, sigurno je da će Četvorka imati većinu.

Gradski vijećnici  - undefined

FOTO: Društvene mreže: Gradski vijećnici

Četvorka će imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika.

SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Ko je Ivana Marić

Ivana Marić, rođena 1972. u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završila u Sarajevu. Studij prava završila na Univerzitetu u Osijeku/Hrvatska. Od 1995. dvije godine živi i radi u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu/Njemačka.

Studiranje nastavlja u Sarajevu na Fakultetu za javnu upravu. Zvanje magistrice ekonomskih nauka stječe na zajedničkom magistarskom studiju Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U magistarskom radu od preko 280 stranica analizira utjecaj političke propagande na izborno ponašanje birača.

Od 1997. godine uposlena je u Predstavništvu njemačke političke fondacije Konrad-Adenauer-Stiftung u Bosni i Hercegovini. Vodi projekte vezane za temu politike, ustava, lokalne samouprave, borbe protiv korupcije i ekonomije. Pored toga povremeno je angažirana kao trenerica za programe team buildinga. Volonterski radi u NVO Altius koji rade sa djecom pod rizikom. 2012. piše političke kolumne za časopis South-East Review iz Zagreba. Nakon magisterija počinje se aktivno baviti političkom komunikacijom i političkom propagandom.

Postaje politička analitičarka od koje mediji redovno traže mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima. Gostuje u mnogim TV i radijskim emisijama. Njeno mišljenje često traže i printani mediji. Bila je kolumnistica je političkog sedmičnog magazina Stav. Savjetnica je mnogih političara za političku komunikaciju. Drži predavanja na temu političkog marketinga, političke psihologije, političke komunikacije, izborne kampanje i političke propagande.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije