Ispred Opće bolnice i Doma zdravlja na Ilidži postavljeni tuneli za dezinfekciju

Radiosarajevo.ba
Ispred Opće bolnice i Doma zdravlja na Ilidži postavljeni tuneli za dezinfekciju
Foto: Radiosarajevo.ba / Tunel za dezinfekciju ispred Opće bolnice

Tunel za dezinfekciju postavljen je danas u Sarajevu ispred Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš", a sve u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa, kao i zaštitom stanovnika, ali i zaposlenika ove zdravstvene ustanove.

Nakon Doma zdravlja Stari Grad i Doma zdravlja Novo Sarajevo, tuneli za dezinfekciju koji su jedna od preventivnih mjera u borbi protiv pandemije Korona virusa (COVID-19), postavljeni su i ispred Domova zdravlja Ilidža i Vogošća. 

Kupovinu tunela za dezinfekciju finansirale su općine na čijem se teritoriju nalaze spomenuti Domovi zdravlja, izuzev tunela ispred Doma zdravlja Stari Grad čiju kupovinu je finansirao Grad Sarajevo.

Tunel za dezinfekciju ispred Opće bolnice - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Tunel za dezinfekciju ispred Opće bolnice
Zahvaljujući donaciji firmi Bios i Ado Trans i Općina Ilidža je dobila tunel za dezinfekciju.

Kako su saopćili, ispred Doma zdravlja Ilidža postavljen je danas tunel za dezinfekciju, kroz koji je sada obavezan prolaz prije ulaska u ovu ustanovu, kako za pacijente tako i za zdravstvene radnike.

Tunel za dezinfekciju na Ilidži - undefined
Promo: Tunel za dezinfekciju na Ilidži

Svi koji ulaze u Dom zdravlja Ilidža uključujući i zaposlene dužni su proći kroz tunel što će uz trijažu koju svakodnevno vrše naši medicinski radnici na punktu značajno smanjiti rizik od unošenja virusa u ovu ustanovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije