Potresna ispovijest porodice u BiH: "Moja Vanja je ležala pod njegovim vozilom"

0
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest porodice u BiH: "Moja Vanja je ležala pod njegovim vozilom"
Foto: atvbl.com / Tuga u porodici Rudić

Prilazeći sam prvo čuo škripu kočnica i uz vrisku strahovit udar. Kako sam prilazio čuo sam kako okupljeni govore da "ima neko mrtav“.

Ugledao sam stravičan prizor i mladića tijelom naslonjenog na volan vozila. Pomislio sam da je on taj nesrećnik, i zapitao sam se: "Bože, kako li će biti roditeljima ovog mladića kada saznaju da im je poginulo dijete?“.

Ni slutio nisam da je on, zapravo, ubica mog djeteta, i da se beživotno tijelo moje Vanje nalazi pod tim vozilom.

Ovako počinje potresnu ispovijest Lazo Rudić (43), otac 13-godišnje Vanje.

Djevojčicu je 10. oktobra prošle godine, na trotoaru u centru Prnjavora, suludom vožnjom pod uticajem opijata i alkohola usmrtio Nisvet Mujkić (25).

Očevici su ispričali da je Mujkić "golfom 4 jurio kao raketa“ i pokosio dijete, koje je čekalo tatu. Nije uspjelo da pobjegne, što se vidi i na snimku nadzorne kamere, koji je u utorak rasplakao prisutne u banjalučkoj sudnici, na ročištu uoči za petak zakazanog izricanja presude.

Otac se prisjeća da je doživio šok i, kako kaže, kao i da je on sam zajedno sa njim otišao sa ovog svijeta, dok su mu krvavo dijete, sa polomljenim nogama, izvlačili ispod automobila. Ni sam ne zna kako je uspio da nazove suprugu.

"Lazo, šta nam to govoriš? Nemoj nam pričati da naše Vanje nema više!", prenijela je majka Ljiljana (35), njenu i sina Ognjena (17) prvu reakciju na tu strašnu vijest, u njihovom neprobolnim bolom pogođenim porodičnim domu u Babanovcima, nadomak Prnjavora.

Kao da neke simbolike ima i u lančiću Vanjine tragične sudbine. Te večeri kada će posljednji put izaći u grad sa drugricama, zamolila je tatu da joj sastavi prekinuti lančić.

"Dugo me ljubila oduševljena i zahvalna što sam uspio da ga spojim. Za njen izlazak. Ni slutili nismo da će joj taj isti lančić biti ponovo prekinut o vratu, u trenutku njene pogibije", pokazuju neutješni otac i majka prekinuti lančić, baš, u istom trenu, kao i mladi život njihovog djeteta, piše atvbl.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije