Isporuka prvog kontingenta mineralnog đubriva iz Turske

0
Fena
Isporuka prvog kontingenta mineralnog đubriva iz Turske
Foto: Anadolija / Ilustracija

Prvi kontingent mineralnog đubriva iz Turske za poljoprivrednu proizvodnju u BiH bit će isporučen danas u Bosanskoj Gradišci.

Tim povodom ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac boravit će u radnoj posjeti Bosanskoj Gradišci, a prve količine mineralnog đubriva bit će dopremljen u Tvornicu stočne hrane ''Golmix'', koja posluje u sastavu kompanije ''Golić Trade''.

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH podsjećaju da se radi se o prvom kontingentu od ukupno dogovorenih 30.000 tona mineralnog đubriva iz Turske.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Ranije su nadležna entitetska ministarstva i Distrikt Brčko odredili domaće uvoznike i proizvođače iz Turske od kojih će biti izvršen otkup dogovorenih količina minirelnog đubriva, nakon čega je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o tome obavijestilo Ambasadu Turske u BiH.

Od ukupne količine od 30.000 tona, bh. entitetu RS i Federaciji BiH će biti isporučeno po 14.000 tona mineralnog đubriva, a Brčko distriktu 2.000 tona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije