Isporuka plina BH Gasu prekinuta u utorak: Danas sastanak u resornom ministarstvu

Radiosarajevo.ba
Isporuka plina BH Gasu prekinuta u utorak: Danas sastanak u resornom ministarstvu
Foto: Pixabay / Ilustracija

Milomir Draganić, direktor "Gas prometa" iz Zvornika, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je isporuka gasa Sarajevu obustavljena juče zbog toga što je 30. septembra istekao ugovor, a novi još nije potpisan.

"Mi smo imali sastanak, predstavnici resornih ministarstava entitetskih vlada i predstavnika 'BH gasa'. Mislio sam da smo se dogovorili, ali očigledno je da nismo. 'BH gas' čak nije potpisao ugovor o transportu ni sa 'Srbijagasom', tako da je obustavljena isporuka gasa i kroz Srbiju i kroz RS", kazao je Draganić.

On je rekao da je za danas u pola dva u Sarajevu dogovoren sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i "BH gasa" te da će sve biti poznato danas popodne.

U komapniji "BH gas" su prošle sedmice rekli da Federacija BiH neće ostati bez gasa jer se sve obaveze prema distributeru izmiruju na vrijeme.

Džindić: Informacija da će FBiH ostati bez gasa 1. oktobra je spin

"Građani Sarajeva neće ostati bez gasa jer je ovo preduzeće ispunilo sve svoje obaveze prema 'Gazpromu', kao i prema 'Srbijagasu'", rekao je tada Jasmin Salkić, generalni direktor "BH gasa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije