Ismet Gavrankapetanović odgovorio: Hoće li biti novi direktor KCUS-a?

15
Radiosarajevo.ba
Ismet Gavrankapetanović odgovorio: Hoće li biti novi direktor KCUS-a?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ismet Gavrankapetanović

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opšte bolnice u Sarajevu, govorio je o imenovanju novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čije mjesto bi mogao doći upravo Gavrankapetanović.

Konačna odluka mogla bi biti poznata do četvrtka nakon zasjedanja Upravnog odbora KCUS-a. Kandidati su i v.d. direktora KCUS-a Alen Pilav i doktor Mevludin Mekić, a Gavrankapetanović je prvorangirani.

"Vidjet ćemo da li ću biti izabran. Komisija ima svoja mjerila i meni je čast da sam prvorangirani. Kad sam se odlučivao prijaviti, smatrao sam tu i jednim velikim izazovom. Vrijeme je izazovno, imamo veliki odljev kadrova. Javni sektor susreće se sa velikim problemima", rekao je u programu BHRT-a.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Istakao je da nema nikakvih problema u vezi njegove dokumentacije te da je završio magistarski studij na Ekonomskom fakultetu UNSA iz zdravstvenog menadžmenta.

Naveo je da nema 'nikakvih pritisaka' kada je u pitanju njegova kandidatura za direktora KCUS-a. Pohvalio je dosadašnje potreze v.d. direktora KCUS-a Alena Pilava.

"Pozdravljam potpunu otvorenost, transparentnost, izvještavanje o medicinskom kadru, nedosatatku medicinskog kadra...", rekao je Gavrankapetanović.

Govorio je o tome šta će uraditi ukoliko bude izabran za direktora, a o tome možete više saznati u videu ispod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije