Iskustvo jednog Sarajlije na Vlašiću: Dočekalo nas je neugodno iznenađenje...

0
I.S.
Iskustvo jednog Sarajlije na Vlašiću: Dočekalo nas je neugodno iznenađenje...
Anadolija / Zimska idila na Vlašiću

Na adresu portala Radiosarajevo.ba stigao je mail ogorčenog Sarajlije (identitet poznat redakciji) koji je jedan vikend odlučio provesti u društvu porodice i prijatelja na jednoj od najpopupularnijih planina u našoj zemlji - Vlašiću.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

"Iz opasno zagađenog Sarajeva odlučio sam sa porodicom i prijateljima provesti dan na planinskom čistom zraku i odabrali smo Vlašić.

Mađarska je jedina članica EU koja je glasala protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Mađarska je jedina članica EU koja je glasala protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Došli smo na Babanovac i lokalna policija je veliki broj auta u koloni usmjerila na desni put jer je parking na platou Babanovac zauzet. Rekli su nam da se parkiramo 'negdje uz put'.

Tako smo i učinili. Ali, nakon nekoliko sati dobrog uživanja dočekalo nas je vrlo neugodno iznenađenje. Na našem autu parkiranom 'negdje uz put' (jer nije moglo drugačije) zatekli smo kaznu za pogrešno parkiranje. Dvadesetak metara dalje je još jedan 'oduševljeni' i 'nagrađeni' posjetilac Vlašiča glasnim i sočnim psovkama opisivao stanje u cijeloj BiH.

'Bravo' travnička policijo, tako se puni kantonalni budžet jer vašim vrijednim političarima treba novac i tako se radi na razvoju turizma na Vlašiću.

Žalosno je što je i travničkoj policiji i političarima SBK svejedno što se ovo dešava i što negodujemo", poručio je u pismo.

Tražili smo odgovor od Hasana Hodžićaglasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

"Preporučujemo građaninu u ovom slučaju da se žali unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK. Na našoj stranici postoji obrazac i kontakt putem kojim se mogu prijaviti sve neregularnosti - ukoliko neko smatra da su prekršena njegova prava", rekao je Hodžić za portal Radiosarajevo.ba.

Ipak, jedno neugodno iskustvo sigurno da ne može pokvariti utisak da se na Vlašiću svi domaćini trude kako bi, kako bh., tako i međunarodne goste, dočekali na najbolji način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije