Iskoristite sunčane dane, stiže snijeg: Objavljena prognoza i za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Iskoristite sunčane dane, stiže snijeg: Objavljena prognoza i za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bugojno i Sanski Most 0 stupnjeva, Jajce 1, Bjelašnica, Sarajevo i Zenica 2, Tuzla 3, Bihać, Ivan-sedlo i Livno 4, Grude i Mostar 6, Gradačac 7, Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u većem dijelu zemlje umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini i na istoku i jugoistoku Bosne. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjevernim i ponegdje u zapadnim dijelovima. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom. U večernjim satima porast oblačnosti. Vjetar slab južnog smijera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 15 stepeni.

U Sarajevu, u jutarnjim satima magla ili niska oblačnost. Tokom dana, malo umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno povoljna. Nešto toplije jutro i dodatni porast temperatura tokom dana ugodno će djelovati na većinu stanovništva, pri tome bi nadolazeća promjena vremenskih prilika kod osjetljivijih osoba ipak mogla uzrokovati reumatske bolove, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Uticaj pogoršanja postepeno će se širiti sa zapada prema ostatku zemlje i postaće izraženiji sa dolaskom noći.

Objavljena je prognoza i za petak i dane vikenda:

ZA 25.12.2020 (Petak)., oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

ZA 26.12.2020 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije