Iščupane zasađene dunje, uklonjeno Davidovo srce, a jedan detalj je jeziv

Radiosarajevo.ba
Iščupane zasađene dunje, uklonjeno Davidovo srce, a jedan detalj je jeziv
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida

Nadležna Komunalna policija je naložila da se sa mjesta stradanja Davida Dragičevića ukloni spomenik koji je izgradila grupa Pravda za Davida, napisao je jučer na svom blogu Njegoš Tomić iz grupe Pravda za Davida.

"Nalaže se N-N licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta uključujući i dvije sadnice voća sa javne površine u Ulici Gorana Radulovića odmah i najkasnije u roku od 24 sata dostavljanja ovoga rješenja. Ukoliko se ne postupi po naloženom, uklanjanje stvari i drugih predmeta sa javne površine izvršiće se putem trećeg lica o trošku imenovanog, odmah nakon isteka datog roka", navedeno je u rješenju koje su dobili.

Danas je odluka komunalne policije provedena u djelo. Pripadnici grupe Pravda za Davida i veliki broja banjolučana ogorčen je ovim postupkom. Dvije posađene dunje su "iščupane" iz zemlje, srce od cvijeća je ukolnjeno, ali jedan detalj ostavio je u šoku članove grupe Pravda za Davida.

Na drvetu pored ostavljeno je Davidovo srce. Ono nije uklonjeno, ali je polomljeno. Ostalo je tako polomljeno srce da visi na drvetu, a članovi grupe "Pravda za Davida" šokirani su ovim detaljem.

Podsjetimo, dunje su zasađene kao simbol, jedna simbolizira Istinu, a druga Pravdu. 

Pravda za Davida - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije