Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

3
Radiosarajevo.ba
Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak regovao je na izlaganje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a, a koja je u svom izlaganju spominjala federalnog ministra unutrašnjih poslova.

"Saradnici su me obavijestili kako je Željka Cvijanović spominjala moje ime u svom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a. Da ne bude zabune, na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a Željka Cvijanović obratila se putem video linka s obzirom na to da joj je, zbog podrivanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, zabranjen ulazak u SAD.

Ženo s američke crne liste, na međunarodnoj političkoj sceni poznata si kao političarka sklona lažima, negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca. Svim subjektima međunarodnog prava dobro je poznato da ste upravo ti i Milorad Dodik – o kojem si toliko pričala da je zaista bilo neprijatno slušati tvoje podaničko izlaganje – ličnosti koje prijete ratom.

Kada se Kate Middleton vraća kraljevskim dužnostima? Oglasila se Kensingtonska palača

Kada se Kate Middleton vraća kraljevskim dužnostima? Oglasila se Kensingtonska palača

Ja ne prijetim. Ali ti garantujem da se otcijepiti nećete i da ćete ostati entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine. Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz Bosne i Hercegovine nigdje nećeš. Ako i odeš u torbi sigurno nećeš ponijeti ni pedalj bosanskohercegovačke zemlje.

Željka, dozovi se. Degutantno je bilo gledati tvoje iskorištavanje govornice... Pardon, video linka pošto ti je zabranjen ulazak u Ameriku, da pošalješ vapaj cijelom svijetu jer se tebi i sličnim tebi gase bankovni računi s kojih ne možete podizati novac zarađen na mukama ojađenih građana bh. entiteta RS", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Govor visokog predstavnika Christiana Schmidta možete pročitati na linku OVDJE, a prije njega je govorila i Željka Cvijanović.

Njeno napadanje ministara Zukana Heleza i Rame Isaka možete pročitati na linku OVDJE, a govor na linku OVDJE.

Sjednicu Vijeća sigurnosti UN o BiH možete pratiti na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije