Irfan Čengić: Svjesni smo kome smo se suprotstavili, teško je vraćati imovinu

4
D. S.
Irfan Čengić: Svjesni smo kome smo se suprotstavili, teško je vraćati imovinu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Press Irfana Čengića i Vedada Deljkovića

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić obratio se javnosti nakon što je ovog jutra na njegovu kuću bačena bomba. 

"Oko pola 3 na moju kuću je bačena eksplozivna naprava radi zastrašivanja. Prijavili smo policiji i meni je dodijeljena policijska zaštita. Postoji mogućnost povezanosti sa slučajem od prošle sedmice. Svjesni smo kome smo se suprotstavili, teško je vraćati imovinu", rekao je načelnik.

Irfan Čengić je kazao da je siguran da se radi o zastrašivanju te će uskoro biti podignuta optužnica u predmetu zbog kojeg se isto vrši.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

"Smatramo da je ključni motiv pitanje javnih površina, odnosno oduzimaju se parking mjesta privatnim kompanijama i pojedincima. Nećemo se zaustaviti zbog ovih zastrašivanja. Predmet koji je trenutno u tužilaštvu jeste onaj koji se veže za sky koji se tiče iskorištavanja površina radi kriminala. Do maja mjeseca će se podići optužnica. Prošle sedmice su dvije osobe uhapšene jer se istraga proširuje", istakao je Čengić.

Na pitanje o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo Čengić je odgovorio da, iako je njegova porodica pretrpjela teror, vjeruje MUP-u Kantona Sarajevo, kao i Federalnoj upravi policije.

Podsjećamo, jutros, 1. aprila u ranim jutarnjim satima na kuću Čengića je bačena eksplozivna naprava. To je potvrdio i sam načelnik, a brojni političari su mu pružili podršku. Među njima su i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović i drugi.

Podršku je dobio i od nekoliko stranak među kojima su SDP, Naša stranka i Demokratska fronta.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je ranije za Radiosarajevo.ba potvrdio da će se u istragu uključiti Federalna uprava policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije