Irfan Čengić progovorio o besplatnim udžbenicima u Kantonu Sarajevo, evo koga je pohvalio

6
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić progovorio o besplatnim udžbenicima u Kantonu Sarajevo, evo koga je pohvalio
Foto: Facebook / Irfan Čengić

Nakon što je donesena odluka da će svi učenici osnovnih škola u Kantonu Sarajevo dobit će besplatne udžbenike, oglasio se i Irfan Čengić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH (SDP).

Irfan Čengić se oglasio na Facebook profilu, a objavu prenosimo u cijelosti:

"Kanton Sarajevo osigurao je besplatne udžbenike za sve učenike osnovih škola, na ovaj način podržavamo učenike i njihove porodice. Čestitam ministrici Naida Hota-Muminović na upornosti i realizaciji ove aktvnosti. Javna politika besplatnih udžbenika je uvijek imala moju podršku na svakom nivou vlasti u kojem sam obavljao dužnosti, pa tako i kod glasanja za budžet KS.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Nadam se da će besplatne udžbenike uskoro dobiti svi učenici u cijeloj FBiH, kada se usvajao budžet FBiH za 2023. usvojeni su pogrešni amandmani koji su nažalost neprovodivi.

Ali vjerujem da će federalna ministrica Jasna Duraković vrijednim radom i kroz podršku Parlamenta za rebalans budžeta ispraviti ovu grešku i po omogućiti svim učenicima u FBiH besplatne udžbenike", navodi se u objavi.

Kanton Sarajevo osigurao je besplatne udžbenike za sve učenike osnovih škola, na ovaj način podržavamo učenike i njihove...

Posted by Irfan Čengić on Friday, August 18, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije