Irfan Čengić otkrio kada će SDP dobiti novog predsjednika

Fena
Irfan Čengić otkrio kada će SDP dobiti novog predsjednika
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Čengić: Za sada najviše potpisa ima Nikšić

 Unutarpartijski izbori za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH bit će održani 26. maja, a četiri člana su do sada izrazila želju da se kandidiraju za predsjednika.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić je kazao da je jučer istekao rok da skupe 1.000 potpisa.

„Prema našim informacijama i potpisima koji su pristigli do sada, najviše potpisa je skupio aktuelni predsjednik koji ima više od 7.000. Iz mnogih općina još uvijek potpisi nisu došli“, kazao je Čengić.

Dodao je da će prema informacijama kojima trenutno raspolažu, prag od 1.000, nešto više od 1.000 potpisa, imati Edin Delić i Svetozar Pudarić, dok Mladen Ćavar u ovom trenutku nije prikupio dovoljan broj potpisa da bi bio kandidat.

„Nakon izbora, u junu će biti održan i kongres SDP-a, na kojem će se birati novi Glavni odbor. Procedure su također završene. Do danas je bio rok da organizacije izabru svoje delegate i kandidate za kongres“, naveo je Čengić, napomenuvši da će na kongresu SDP-a BiH biti više od 800 delegata.

Istaknuo je da je SDP BiH jedina stranka u kojoj svi članovi biraju predsjednika.

„Podaci o broju prikupljenih potpisa za kandidature su zasada nezvanični, jer još uvijek pristižu poštom kandidature“, kazao je Čengić.       

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije