! / Ipak ništa od ostavke Zorana Tegeltije, on poručio: Neće meni niko lekcije dijeliti

28. 04. 2021. u 16:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, koja se danas održava u Sarajevu, nije prihvaćen zaključak kojim bi se zatražilo da Zoran Tegeltija (SNSD) podnese ostavku na tu dužnost.

Zaključak su predložili Predrag Kojović, Aida Baručija, Damir Arnaut te Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) i Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez te Nada Mladina (SDP).

Predložilo se se i da je Predstavnički dom zatraži od Vijeća ministara da u roku od 60 dana pripremi i dostavi plan saniranja ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom.

No, većini koja sjedi u državnom Parlamentu očigledno je jako dobro i smatra da je u državi sve kako treba, jer ni ovaj zaključak nije dobio potrebnu većinu...

A, opozicioni zastupnici su danas oštro kritizirali i rad Vijeća ministara i Tegeltije.

Zamjerila im se nenabavka vakcina, činjenica da su opozicioni zastupnici inicirali više zakona nego cjelokupno Vijeće ministara, te to što Tegeltija nije ispunio niti jedno obećanje koje je dao.

Arnaut ga je uporedio s Fadilom Novalićem (SDA), premijerom Federacije BiH, istaknuvši kako je priča o vakcinama vrlo slična priči o respiratorima, što možete pogledati u gore objavljenom videu.

Magazinović je poručio da je najbolje rješenje da Tegeltija sam ponudi ostavku, pa da spasi i sebe i svoj obraz.

No, Tegeltija je odgovorio kako ne želi da mu iko dijeli lekcije

"Svako od nas čuva svoj obraz, i lični i politički, a taj se pokazuje na izborima. Uskoro će rad svih nas ocijeniti građani", rekao je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)