Inzko: Spreman sam nametnuti Zakon o negiranju genocida ako ne bude usvojen

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Hajde ti u Austriju pa nameći što hoćeš. Ali tamo si nitko i ništa pa se u ovoj vukojebini praviš važan.

Gost

Bolje bi bilo da si spreman nametnuti zakon o vracanju ilegalno stecene imovine, koji se povlaci godinama.

Gost

Nema sreće u nametnutim rješenjima. U BiH su tri naroda a on bi uradio nešto da usreći jedan narod. To ne može biti uspješan korak.

Domaći

@GostOtkad nešto kao je Zakon o negiranju genocida može biti pitanje sreće, kako ti kažeš, jednog naroda? Šta ima srećno u činjenici da je jedna vojska u Bosni pobila za dan-dva cijelo jedno mjesto? Nema tu usrećavanja oli unesrećavanja,nto su činjenice, koje se ne mogu osporiti i koje se ne mogu negirati. Ako žele spavati mirne savjesti, to bi Srbi trebali da shvate. Pobiti 8000 ljudi, sahranjivati ih bagerima, pa ih raskopabati, pa opet sahranjivati, to ne može nikom normalnom na čast biti.

JA1

@gost<< gost bi u najmanju ruku trebalo da bude kulturan, sto ti ocito nisi. Ti si los gost. Srecom samo si gost i bez takvih se moze.

Gost

U nazivu zakona se krije glavni problem, uvijek se govori o zabrani negiranja genocida bez odrednice "u Srebrenici". Jedini utvrdjeni, potvrdjeni i presudjeni genocid je onaj u Srebrenici, nema drugih genocida, nema genocida u BiH ili drugim mjestima. Taj zakon je samo bijedan pokusaj da se kompenzira poraz sa UN rezolucijom i zbog toga niti ce se nametnuti niti sprovesti. Da se igralo posteno i samo zeljela regulisati Srebrenica to bi davno bilo usvojeno. I Vucic je dosao sa namjerom da se to rijesi pa umalo nije platio glavom. Necemo se lagati a Inzko je odavno pod uticajem svojih pro SDA savjetnika to cijela BiH zna.

Gavrilo

pazi samo da neprodjes k'o tvoj sunarodnik Fernidand... genocid je napravio Alija koji je na sugestije od Klintona svjesno zrtvobao hiljade zitelja Srebrenice, a zauzvrat je dobio bombardovnje Srba.

Goran

Nemam ništa protiv pod uslovom da se kažnjava i negiranje genocida u Drugom Svjetskom ratu koje su počinili NDH i ustaše. U BiH još uvijek postoje ljudi koji negiraju Jasenovac i umanjuju broj žrtava nakon više od 75 godina.

Samo reci kad i kako .

To se je moralo jos davno dogodit, treba isto tako nameci zakon kada se obiljezavaju godisnjice nevino stradalih civila na sve tri strane da se tamo dolase sve tri Presjednika ili lidera najjacih nacionalnih stranaka. I da se tamo poklone zrtvama, to bi bilo isto OK.

11. jul ???

Znaci da ipak imate pravo koristiti Bonske ovlasti? A mi mislili da to zavisi od nekog - gore? Ali, zasto cekati 11. jul? Zar nismo predugo cekali? U drugim zemljama ta zabrana je odavno na snazi.

Da

Nema sreće u nametnutim rješenjima. U BiH su tri naroda a on bi uradio nešto da usreći jedan narod. To ne može biti uspješan korak. ka Gost

Mišo

A jesi li spreman da odeš iz BiH?!

Baš

>>pazi samo da neprodjes k'o tvoj sunarodnik Fernidand... genocid je napravio Alija koji je na sugestije od Klintona svjesno zrtvobao hiljade zitelja Srebrenice, a zauzvrat je dobio bombardovnje Srba. ka Gavrilo<<

/ Najnovije