Intervju | Miro Lazović: Ako Dodik nastavi sa secesionizmom – cijela BiH treba biti federacija!

/ Komentari (26)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

OOO

MUSLIMANSKA SLUGO STA TI PRICAS MJENJAS STRANKE KO NEKO GACE

Pronetheus

E moj Miro, ode mast u propast, ne smijete da se oduprete zapadnim secesionistima, koji nas guraju u belaj držeći milokrada na funkciji. Visoki nonar Šmit trči u Zagreb na konsultacije kao da je predstavnik adZ-a a svi šute a još ovi izdajnici žele i da im osiguraju da im taj njihov rasturač države Vukoja uleti u Vrhovni sud. Neka si se ti obezbjedio na novoj poziciji i stranci pa vi sa civilnim uštvom pregovarajte sa korumpiranim švabom i neka vam Marfi govori šta i kako treba... Umjesto da imamo nekakve političke aktere kod nas u posljednjih trideset godina samo strana pamet i bezmudani.

Joja

Ovaj jos samo nije bio u sda. Ali i df je isto sranje samo drugo pakovanje.

***

***

Samo jos jedan dokaz da je smjena

predratno-ratnih tzv politicara, ili njihov nestanak sa scene, i dolazak mladih, skolovanih,posljednja sansa za BiH.

VELEIZDAJNICI BOSNE I ZAVNOBIH-a

Pošteni i prepošteni Miro Lazović! BiH nikada nije smjela prestati biti Republika. Niti je smjela odbaciti sve pozitivno i neosporivo iz naslijeđa AVNOJ-a I ZAVNOBIH-a. Za trogloditske nepismenjake, to je naslijeđe "komunjarska prahistorija ". A ti nepismeni trogloditi od 1990. do danas nude kao rješenje neofašizam i tribalizam. Plus, Srednji vijek ukrštan sa prvobitnom akumulacijom na periferiji globalnog kapitalizma. Za sav ovaj košmar i bezizlaz od 1990. do danas, AVNOJ I ZAVNOBIH su futurizam i renesansa. A kako vidimo, pošteni i prepošteni Miro Lazović, našao je sebi novog vođu. Zamjenskog Aliju i Bakira. U liku ( ili Superhiku) i djelu tribuna DF-a. Bez komentara- (ne)djela govore više od milion riječi!

DF se podmladjuje

ovaj 70togodisnjak je buducnost stranke

***

***

***

***

Bosanski sindrom

Turkistan cijeli od 23% na aparatima...

Gospodine

BiH je trebala ostati Republika sa 4 federalne jedinice i to sjever,jug,istok i zapad,ali amerika je htjela da ovdje zauvijek ostane zariste sukoba,jer ko bi normalan prihvatio da se entitet zove republika srpska,a drugi federacija BiH ?

***

***

Gost

Ne sumnjam u njegove dobre namjere ali budimo realni. Karte su već davno podijeljene , u ovoj lijepoj zemlji bi se moglo i lijepo i bez mržnje živjeti da smo imali dovoljno pameti nakon pada komunizma. Trebalo je udariti dobar temelj buduće države ali nismo imali sreće sa vodećim političarima pa preko trideset godina lutamo, i prije rata i u ratu i nakon rata , mržnja je velika a stalno se podgrijava. DF nije izuzetak niti ostale tzv. multietničke stranke. Neka se spašava ko može!

Sve dok ima ovakvih preletaca,

istrosenih politicara koji se u poznim godinama javljaju kao neki spasioci, nema nama napretka. Ovaj lik je dobio medijski prostor jer je Srbin iz ere Alijinih bosanskih patriota i nizasta drugo.

Gost

Kod nas je patriotizam kompromitiran već davno. I ovaj lik je zaslužan dijelom za to a i stranački mu šef Komšić.

Haha

Treba samo zatvoriti oči i ponavljati “bosna”, “bosna” i bit će “bosna”. Vidite kako halal Lazoviću to lijepo ide

I tzv bosanski nacionalizam je nacionalizam

ali bez korijenja i temelja. Sluzi u svrhu ihljebljenja i budzetskog komfora.

***

***

Ma vidi?

E moj Miro, ode mast u propast, ne smijete da se oduprete zapadnim secesionistima, koji nas guraju u belaj držeći milokrada na funkciji. Visoki nonar Šmit trči u Zagreb na konsultacije kao da je predstavnik adZ-a a svi šute a još ovi izdajnici žele i da im osiguraju da im taj njihov rasturač države Vukoja uleti u Vrhovni sud. Neka si se ti obezbjedio na novoj poziciji i stranci pa vi sa civilnim uštvom pregovarajte sa korumpiranim švabom i neka vam Marfi govori šta i kako treba... Umjesto da imamo nekakve političke aktere kod nas u posljednjih trideset godina samo strana pamet i bezmudani. ka Pronetheus ............................... Kad vam odgovara, onda sikter svabonja, necemo da nam stranci popuju, bla, bla, a kad zagusti onda HEEEELJP, HEEEELJP, ish pa ne da niste doslijedni, nego ste suncokreti na kvadrat....

Zagor

Meni zao ovog Lazovica. Prodao kozu dusmanu za dzaba. Isto kao i Divjak. Tuzno je da ne vidi da je 30g vladavine SDA dovelo BiH do raspada.

Od onog trenutka kad je ispaljen prvi rafal...

Ne sumnjam u njegove dobre namjere ali budimo realni. Karte su već davno podijeljene , u ovoj lijepoj zemlji bi se moglo i lijepo i bez mržnje živjeti da smo imali dovoljno pameti nakon pada komunizma. Trebalo je udariti dobar temelj buduće države ali nismo imali sreće sa vodećim političarima pa preko trideset godina lutamo, i prije rata i u ratu i nakon rata , mržnja je velika a stalno se podgrijava. DF nije izuzetak niti ostale tzv. multietničke stranke. Neka se spašava ko može! ka Gost ......................... udarat dobre temelje je postala misaona imenica. Trebalo je bit pametan prije, recimo kao Cesi i Slovaci, ali gdje je razboritost njihova, a gdje su silovnost i inat nasi, balkanski...

Koda

Poltron. Ne volim poltrone.

Haha

Treba samo zatvoriti oči, čučnuti i ponavljati “hb”, “hb” i bit će “hb”. Vidite kako to lijepo ide. Čučati kao svaki pravi katoliban u hb... Ups, nema nas... Svi smo se iselili... A nema ni hb... Ostaje nam samo praljkovača...

Zbor

Da je Americi do mira odmah bi zauzela Brcko, Tuzli, granicu na Drini, Mostar, Jahorinu.Ovako potvrdjuje djelima da ima skriveni plan, da sjedi na dvije stolice, da udovljava Srnbiji. Srbija je slavensko-rusko-pravoslavni svijet i nikad nece biti iskreni prijatelj zapada i Amerike. Uzalud im trud.

Nevjerojatno

I Miro poceo pricati gluposti

xxx

Hrvati,Srbi i Bošnjaci mogu i moraju živjeti zajedno u BIH. U Jugoslaviji smo svi bili Jugosloveni pa vidimo da nam to unijaćenje nije donijelo sreću. Govorimo isti jezik i svakako imamo više sličnosti nego razlika, ali razlike su tu da bi se poštovale pa makar bile i male. Nametanje volje jednog naroda ne može donijeti dobro nikome u BIH. Bosnjaci bi volili da Bosna bude njihova jer su najbrojniji, Srbi bi volili da se otcjepe, Hrvati da imaju svoju Herceg Bosnu i da se i oni otcjepe... ali ništa od ovih pojedinačnih želja ne donosi nikome u BIH nista dobro. Moramo slušati jedni druge i pokusati drugačije.

/ Najnovije