Institut za istraživanje zločina UNSA o broju ubijene djece u opsadi Sarajeva

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bruka od naučnika

Pojašnjavaju da, zbog specifičnosti samog istraživanja, istraživanja ove vrste traju godinama, a konačan broj ubijenih, ranjenih i nestalih još uvijek je teško konačno utvrditi. Dakle, tzv. Naučnici su obični šupljaci koji podcjenjuju kapacitet javnosti ovakvim odgovorom. Ni jedno iztraživanje se ne traje 30 godina, kao ovo njihovo, niti može biti uspješnije što godine prolaze. Do okvirnog broja su mogli davno doći, a nisu. I ne moraju za sve kontaktirati roditelje, knjige umrlih postoje, konektovane sa otpusnicama ili terenskom provjerom koja ne mora biti familijarna, davno se sve moglo provjeriti. Ali valja dići dupe iz stolice, valja prpati po arhivama, ne da se to našim “naučnicima”. Sad im treba dati još 35 miliona da nista ne urade ni za naresnih 30 godina. Eventualno objave biranim rijecima kako je to spor i komplikovan istraživački proces.

Nek im je pokoj dusi

Na svakom ulazu u Sarajevo napravit prigodan spomenik od mramora i uklesati ime svakog djeteta koje je izgubilo život u Sarajevu od 1992 do 1995 godine.

Ajd daj pare

Sad bi trebalo onom Srdjanu Puhalo dostavit te podatke i nek iskesira 10 000 km,a taj novac upotrijebit za spomenik na ulazima u Sarajevo i uklesavanju svakog pojedinog imena ubijenog djeteta.

Genocidasi

Broje se i ona djeca u majčinom Utrobama koja nisu rođena jer bi danas bili živi i imali familije da nije ova pogan ih u majčinim Utrobama ubijala računaju se i djeca gdje su čitave škole izvođene đaka i strijeljani silovani mučeni ***

@Genocidasi

Broje se i ona djeca u majčinom Utrobama koja nisu rođena jer bi danas bili živi i imali familije da nije ova pogan ih u majčinim Utrobama ubijala računaju se i djeca gdje su čitave škole izvođene đaka i strijeljani silovani mučeni djecu ***ka Genocidasi Jel ti znaš Bosanski jezik il si glup. Ovde se govori o ubijenoj djeci u Sarajevu a ne u cijeloj BiH. Da je u cjeloj BiH bilo puno puno više što su pobila vrs

Duduk

Kad sam pročitao ovaj članak o ubijenoj djeci i koliko ih ubijeno i ranjeno umalo sam povratio od užasa. Jadni roditelji. Ostalo je suviše šta napisati

Za finansijsku

Izdali 141 knjigu i 105 “naučnih” radova na nivou vesele sveske, ali konkretnih podaraka ni za lijeka. Pune četiri godine “istraživali” o ubijenoj djeci i to prije više od 10 godina i sve što imaju objaviti je informacija da su skupljali i crteźe koji su ostali iza ubijene djece! Naučnici! Ovo je prije svega za finansijsku policiju, a onda svima otkazi za zane,arivanje duźnosti na poslu.

/ Najnovije