Inspekcija o korona-derneku: Postupak u toku, kazne i do 10.000 KM

Radiosarajevo.ba
Inspekcija o korona-derneku: Postupak u toku, kazne i do 10.000 KM
PrtScr / Detalj s korona derneka...

Sanitarni i tržišno-turistički inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS još sinoć su, nakon objave snimka, počeli sa provođenjem inspekcijskih radnji u slučaju održavanja privatne zabave u Golf Klub restoranu. Inspekcijski postupak na ove okolnosti još je u toku.

Potvrdila je to za Radiosarajevo.ba glasnogovornica KUIPKS-a Vildana Brdarić.

"Dodajemo i da će u konkretnom slučaju inspektori djelovati izdavanjem prekršajnih naloga u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uz izricanje propisanih novčanih sankcija koje za pravna lica iznose od 3.000 do 10.000 KM , odnosno od 500 do 2.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu", objasnila je Brdarić. 

Podsjetimo, osim slavljenika dr. Jusufa Šabanovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca(SNSD) i dekana Veterinarskog faluteta i dojutrošnjeg člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihada Fejzića, derneku su prisustvovali i: Bojan MarkovićMladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Hajrudin Alić, Sead Balić, Mehmedalija Kriještorac, muzičari Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, te poznate muzičke zvijezde Halid Bešlić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, te Slađana Mandić i njen suprug Ajlin Ahmić, nekadašnji MMA borac i ugostitelj.

Iz MUP-a KS ranije je saopćeno da policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije