Informacija za vozače: Obustavlja se promet na dijelu puta M-17

1
Radiosarajevo.ba
Informacija za vozače: Obustavlja se promet na dijelu puta M-17
FOTO: Društvene mreže / Cesta M17

Zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste s M17 na čvoru Počitelj, u okviru izgradnje autoceste na Koridoru Vc na poddionici Počitelj – Zvirovići, kao i priključka iste na M17, planirana je obustava saobraćaja na magistralnoj cesti M17.

Saobraćaj će biti obustavljen na dionici: 017 Buna – Tasovčići od ponedjeljka 3. oktobra 2022. godine, pa sve do 3. decembra 2022. godine.

Obustava saobraćaja (osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) će biti periodična i to u vremenu od 9 do 12:15 sati i od 13:15 do 15:00 sati.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

Važna informacija za vozače: Oprez na poddionici Tarčin - Ivan

Važna informacija za vozače: Oprez na poddionici Tarčin - Ivan

Nakon termina totalne obustave saobraćaj će se nastaviti odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom trakom, uz reguliranje prometa semaforima. Obustave na navedenom dijelu nisu planirane nedjeljom i praznicima.

Za vrijeme totalne obustave učesnici u saobraćaju mogu koristiti alternativne pravce:

-M-6: dionica 003 Tasovčići-Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna-Masline.
-M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.
-M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije