Kineski turisti iz Wuhana nakon Plitvica preko Dubrovnika stižu u BiH

Radiosarajevo.ba
Kineski turisti iz Wuhana nakon Plitvica preko Dubrovnika stižu u BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Kako je sinoć objavio Index, na granični prijelaz Bregana stigao je autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa.

Oni su na tlo Europe doputovali avionom, i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma.

Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku

Kako saznaje Index.hr, jučer nešto prije podneva na granični prijelaz Bregana stigao je autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojega je krenula epidemija koronavirusa. Prema informacijama koje posjeduju, oni su na tlo Europe doputovali avionom i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su na aerodromu u Milanu prošli tzv.

Niko nije imao simptome bolesti.

Prema informacijama, Kinezi koji su pristigli u Hrvatsku su turisti, a jučerašnji dan su nakon ulaska u Hrvatsku trebali provesti na Plitvičkim jezerima, piše ovaj portal. 

Danas bi, tokom dana trebali posjetiti Dalmaciju, konkretno Zadar i Dubrovnik.

Nakon toga planiraju posjetiti Bosni i Hercegovini.

List ne navodi šta namjeravaju posjetiti u našoj zemlji. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije