Incidenti u RS-u: Svađe, prijave, korištenje tuđih ličnih karata

Fena
Incidenti u RS-u: Svađe, prijave, korištenje tuđih ličnih karata
/ Anadolija
Izborni dan u Republici Srpskoj protekao je mirno, saopćeno je večeras iz Ministarstva za unutrašnje poslove RS-a.

Štabu policije RS-a „Izbori 2016“, koji prati i poduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u RS-u na dan lokalnih izbora u BiH, prijavljeno je devet incidenta do zatvaranja biračkih mjesta.

U odnosu na prethodne informacije, novi slučajevi zabilježeni su u Novom Goraždu, Rogatici, Bijeljini i Osmacima.

Iz MUP-a RS-a navode da se u 13.05 sati u Policijsku stanicu Novo Goražde putem telefona obratio I.S., predsjednik Općinske izborne komisija i prijavio da je M.J. glasala koristeći ličnu kartu B.P..

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je izjavio da se radi o krivičnom djelu zloupotreba biračkog prava i naložio da se poduzmu potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

U 13.50 sati Policijska stanica Novo Goražde obaviještena je da je osoba S.K. udarila po ruci i odgurnula D.G., potpredsjednika Biračkog odbora u Novom Goraždu.

Policija je S.K. izdala prekršajni nalog za prekršaj svađa i nepristojno ponašanje.

U 15.30 sati Policijskoj stanici Rogatica je prijavljeno da je B.B. na svom profilu na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju na kojoj se vidi za koga je glasao čime je počinio krivično djelo povreda tajnosti glasanja.

Iz MUP-a RS-a navode da je u 16.35 sati Policijskoj stanici Bijeljina prijavljeno da je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini posmatračica Partije demokratskog progresa B.P. vrijeđala i sokom posipala članove Biračkog odbora.

Udaljena je s biračkog mjesta i bit će joj uručen prekrašajni nalog zbog narušavanja člana 7 Zakona o javnom redu i miru.

Policijskoj stanici Osmaci u 18.45 sati prijavljeno je da su u ime porodice osobe Lj.T. iz Osmaka, koja se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“, glasale četiri osobe. O svemu je obaviješten dežurni dužilac.

MUP RS-a je tokom jutarnjim i podnevnih sati saopćio i informacije o incidentima u Loparama, Lišnji Kod Prnjavora, u mjestu Turić u općini Pelagićevo te u Bijeljini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije