Incident u Oružanim snagama BiH: Ministarstvo odbrane pokrenulo istragu

11
Radiosarajevo.ba
Incident u Oružanim snagama BiH: Ministarstvo odbrane pokrenulo istragu
Foto: OS BiH / OS BiH, arhiv (Nije riječ o događaju sa slike)

U kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću došlo je do incidenta između dvojice kandidata za prijem u vojnu službu u Oružane snage BiH.

Tim povodom, oglasio se zajednički štab OS BiH saopćenjem u kojem se navodi da su istražni organi Ministarstva odbrane BiH i OS BiH, nakon vanrednog događaja klasifikovanog kao teži oblik narušavanja vojne discipline, koji se desio 14. augusta 2023. godine na lokaciji kasarne "Zaim Imamović" u Pazariću, pokrenuli postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti dva kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OS BiH.

"Oružane snage BiH će poduzeti sve neophodne mjere za sankcionisanje svih odgovornih lica te dodatno pojačati kontrolu i nadzor za poštivanje svih elemenata vojne discipline u svim jedinicama i komandama OS BiH a u cilju sprječavanja bilo kakvog nepoštivanja Zakona o službi, Etičkog kodeksa i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura", ističe se u saopćenju.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

MO i OS BiH najavljuju daljnje mjere i radnje u skladu sa gore pomenutim propisima i procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije