Imamu u Bosanskom Novom prijećeno smrću

O. K.
Imamu u Bosanskom Novom prijećeno smrću
Foto: Facebook / Imam Emir Nuhić

Imam u Bosanskom Novom Emir Nuhić sinoć je četvrti put u zadnjih petneastak dana primio prijeteće poruke od strane jednog građanina sprske nacionalnosti.

U tim porukama koje je primio na Facebooku, kaže, prijećeno je da će ga u džamiji zaklati, a djecu pobiti.

 „On je te prijetnje slao i prije, gnusno je to i izgovoriti i ponoviti te riječi, a kamoli zamisliti da neko to uradi. Ja sam cijeli slučaj prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i danas idem da dam izjavu“ kazao je Nuhić za portal Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, kao imam nastoji da pomogne svim građanima bez obzira bili oni Srbi ili Bošnjaci, ta da su mu sugrađani već pružili podršku.

„Zvali su me moje komšije i prijatelji srpske nacionalnosti, ponudili su svoju pomoć u bilo kojem obliku“, rekao je Nuhić.

Naglasio je da strah ipak vlada, pogotovo nakon terorističkog napada na Novom Zelandu.

„Ja mislim da ne bi mogao, ali onda mi proradi neki glas i pomislim a šta da to stvarno uradi. Ja vodim najveći džemat u Bosanskom Novom, mekteb pohađa oko 50 djece i naravno da me strah, kako za moju, tako i za njihovu sigurnost“, istakao je Nuhić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za portal Radiosarajevo.ba su kazali da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije