Imam Kenan Musić se na emotivan način oprostio od tri bosanska cvijeta

Radiosarajevo.ba
Imam Kenan Musić se na emotivan način oprostio od tri bosanska cvijeta
Nekoliko hiljada stanovnika Tarčina, Pazarića, Zovika i Hadžića, jučer je na “bolji svijet” ispratilo tri bosanska cvijeta, kako je to rekao hafiz Kenan Musić, glavni imam Islamske vjerske zajednice Sarajevo.

Prvo je obavljena dženaza 17-godišnjoj Nađi Neradin na mezarju Kahrimani u Zoviku, a potom je, poslije ikindija-namaza, obavljena zajednička dženaza Lejli Oruč (17) i godinu starijoj Ajli Ibrici, na mezarju Vrbanja u Tarčinu.

Porodica, prijatelji i komšije su klanjali dženazu ispred džamije u Kahrimanima, a potom je nekoliko sati kasnije u mektebu Vrbanja proučen tehvid.

Hafiz Musić se veoma emotivno oprostio od ove tri djevojke, i mnoge rasplakao na dženazi, koje su u petak navečer poginule kada je BMW X5, kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović, pri velikoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste.

"Molimo te Gospodaru, da pouku uzmamo iz svega što se dešava, da suze koje pustimo iskrene budu. Molimo te da se smiluješ našoj dječici, starijima. Molimo te Gospodaru smiluj nam se svima, počastinam našu djecu koja su u mekteb išla, a ovako ih ispraćamo i da roditeljima njihovim sabur i džennet daš i ojačaj naša srca“, dodao je, između ostalog, hafiz Musić.

Od poginulih djevojaka emotivnim videom se oprostila i Općina Hadžići. Jučer je u Hadžićima bio dan žalosti, a na Facebook stranici ove općine objavljena su dva videa sa dženaza ovim djevojkama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije