Ilija Cvitanović: Neprihvatljiv pritisak, vidimo se na misi za Bleiburg u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ilija Cvitanović: Neprihvatljiv pritisak, vidimo se na misi za Bleiburg u Sarajevu
Agencije / Ilija Cvitanović

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović kazao je da je neprihvatljiv pritisak na Katoličnu crkvu u BiH da otkaže misu za Bleiburg u Sarajevu.

"Neprihvatljiv, neodgovoran i pokvaren pritisak na Katoličku crkvu i kardinala Puljića zbog organiziranja svete mise u katoličkom objektu – Katedrali u Sarajevu za nevino poginule žrtve hrvatskog naroda na Blajburškom polju i na mnogim drugim ratištima Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", rekao je Cvitanović.

Podsjetimo, u Sarajevu je za 16. maj najavljeno održavanje mise za žrtve Bleiburga, a koja je posvećena vojnicima NDH, ustašama i domobranima, koji su prilikom povlačenja iz oslobođene Jugoslavije zarobljeni nakon čega je nepoznati broj likvidiran.

"Je li nam to pokušavate zabraniti i da se molimo za duše naših pokojnika nevino stradalih po završetku II. svjetskog rata? Vidimo se 16.05. na misi u Katedrali u Sarajevu", poručio je Cvitanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije