Igor Stojanović se oglasio nakon sastanka sa visokim predstavnikom

3
Radiosarajevo.ba
Igor Stojanović se oglasio nakon sastanka sa visokim predstavnikom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

Nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini održao sastanak sa rukovodstvom Federacije BiH, oglasio se i Igor Stojanović.

Podsjetimo prije njega se oglasila predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kao i potpredsjednik Refik Lendo

Kako je Stojanović kazao u objavi na zvaničnoj Facebook stranici visoki predstavnik je naglasio da Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović moraju pronaći dogovor kako bi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine bila imenovana.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

"Gospodin Lendo je rekao da neće dati pristanak ako SDA ne bude imala premijera vlade ili da bude barem dio Vlade FBiH. Gospođa Bradara je rekla da po propisanim procedurama ima saglasnost od mene. Ali ne i od gospodina Lende", naveo je potpredsjednik Stojanović. 

Uz to, dodao je i da je obavijestio Shmidta da bi Vlada bila imenovana da on nije u izbornoj noći promijenio izborni zakon.

"Ukoliko nas ostavi u ovom stanju u kojem nećemo moći formirati Vladu, Visoki predstavnik će diskreditirati svoj Ured za sve naredne intervencije. Gospodin Shmidt je rekao da zbog evropskih reformi Vlada FBiH se mora imenovati. Nagovjestio je da ne misli gledati kako bilo ko blokira demokratske procese", zaključio je u svojoj objavi.

[related]https://www.facebook.com/sdp.ba/posts/pfbid02fDf22ByNqUoi62WrV3MUSaFtmycoL4DgD5Ct6kGSfz3VPCETwoYifZxSQCJdmVsPl[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije