Igor Stojanović oduševio javnost: "Čast mi je što će moj saradnik biti Dragan Vikić!"

6
Radiosarajevo.ba
Igor Stojanović oduševio javnost: "Čast mi je što će moj saradnik biti Dragan Vikić!"
Foto: Facebook / Igor Stojanović i Dragan Vikić

Slavni heroj odbrane Sarajeva, legendarni komandant Odreda milicije – Specijalne jedinice MUP-a RBiH i jedinice rezervnog sastava Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragan Vikić bit će saradnik u kabinetu Igora Stojanovića.

Stojanović (SDP), novoizabrani potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je vijesti na društvenim mrežama.

"Čast mi je i zadovoljstvo što će moj saradnik za pitanja sigurnosti u kabinetu potpredsjednika FBiH biti Dragan Vikić", poručio je Stojanović.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Na društvenim mrežama nizalo se stotine, što lajkova, što komentara podrške.

"Svaka čast", "pravi čovjek na pravom mjestu", "boljeg nisi mogao izabrati", najčešći su komentari građana, koji smatraju da Vikić svojim znanjem, stručnošću i ljudskim osobinama itekako zaslužuje da bude aktivan u doprinosu društvenoj zajednici.

Oprosti nam, Dragane Vikiću…

Oprosti nam, Dragane Vikiću…

"Svim normalnim građanima ove naše države vrlo dobro je poznato ko je Dragan Vikić i kroz kakvu je golgotu prošao u montiranom sudskom procesu. Heroje države BiH nikada ne treba zaboraviti", zaključuje jedan od komentara podrške.

Podsjetimo, Apelaciono odjeljenje Državnog suda potvrdilo je u petak, 2. decembra 2022, oslobađajuću presudu za Vikića. Odbijena je žalba Tužilaštva kao neosnovana i potvrđena je prvostepena oslobađajuća presuda. Bio je, uz druge, optužen za ubistva osam zarobljenih pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) u sarajevskom Velikom parku 22. aprila 1992. godine.

Čast mi je i zadovoljstvo što će moj saradnik za pitanja sigurnosti u kabinetu potpredsjednika FBiH biti Dragan Vikić.

Posted by Igor Stojanović on Tuesday, March 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije