Igor Stojanović: Dat ću saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH

15
Radiosarajevo.ba
Igor Stojanović: Dat ću saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

U centrali SDP u Sarajevu danas je održan sastanak Predsjedništva te stranke.

Nakon sastanka prisutnima se obratio Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH.

"Dat ću saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH. Zašto? Trenutna Vlada FBiH je u tehničkom mandatu. Nema tri ministra. Želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a sam hito da Vlada predvođena SDP-om bude pošteđena kritika oko izbora kadrova. Očekujem da partneri SDP-a također vode računa o kredibilitetu vlade. Na moju žalost predsjednici stranaka kojima sam pisao ne žele promijeniti prijedloge", kazao je Stojanvoić.

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

Podsjećamo, Stojanović nije želio dati saglasnost novoj Vladi, koja će, kako je ranije rekao, svoj rad započeti pričama o aferama.

"Zbog toga sam napisao pismo predsjednicima stranaka Nerminu Nikšiću(SDP BiH), Draganu Čoviću(HDZ) i Nerminu Ogreševiću( NES). Želim ih potaknuti da još jednom provjere kadrove za koje javnosti ima dileme", rekao je ranije Stojanović.

Isto je i potvrdio Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

"Igor je upoznao članice i članove Predsjedništva da će danas, ako već nije, potpisati i dati saglasnost na prijedlog Odluke o imenovanju Vlade koji će večeras ili ujutro biti na stolu", rekao je između ostalog, Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije