Poruka sarajevskog SDP-a: "Ovi što čuvaju svoje fotelje sad žele haos i nasilje, podrška Nikšiću!"

9
Radiosarajevo.ba
Poruka sarajevskog SDP-a: "Ovi što čuvaju svoje fotelje sad žele haos i nasilje, podrška Nikšiću!"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dali su neupitnu podršku Nerminu Nikšiću

Na sjednici Predsjedništva sarajevskog SDP-a, koja je održana danas, doneseni su zaključci o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, kao i o pritiscima sa kojima se susreće rukovodstvo SDP-a, naglašavajući važnost zajedničkog djelovanja i podrške u vremenu teških odluka i još teže borbe za interese svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

"Sarajevski SDP pruža potpunu podršku predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u procesu formiranja Vlade FBiH i oštro osuđuje prijetnje koje su mu upućene, zahtijevajući hitno postupanje nadležnih organa.

Pružamo i punu podršku radu svih imenovanih i izabranih zvaničnika na državnom, federalnom i kantonalnom nivou vlasti, sa nadom da će još kvalitetnije i efikasnije raditi u interesu svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Pozivamo sve naše kolegice i kolege, bez obzira na kojem nivou vlasti djeluju, da pokažemo snagu zajedništva i podrške za procese formiranja vlasti na nivou FBiH koje vodi SDP BiH, kako bi se proces konačno okončao u najboljem interesu naše države", navode iz sarajevskog SDP-a te zaključuju:

"S druge strane, podsjećamo sve naše izabrane dužnosnike da se pridržavaju odluka koje se donose u organima partije i da djeluju u skladu sa njima. Na kraju, Sarajevski SDP ostaje dosljedan svojim principima i svom djelovanju i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države.

Sramno je da upravo oni koji uništavaju svaku perspektivu života u ovoj zemlji, koji uništavaju dostojanstvo radnika, penzionera, koji mladim ljudima oduzimaju svaku perspektivu, sada prave opstrukcije. Oni su zabrinuti samo za svoje fotelje i privilegije. Da bi ih sačuvali spremni su izazvati haos i nasilje. To im nećemo dozvoliti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije