IGK: Putem Povelje potvrđena je bosanska državnost, bosanski jezik i pismenost

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Da

Da ali cija. U ime oca i sina i svetog duha. Tako pocinje.

Yes

Sve je to fino al tad Bosna bila u granicama od Vrhbosna(Sarajevo) do Travnika. To je danasnjih 23%

Ralle

Povelja je.jedino dokaz da su tada vladari te Bosne bili kršćani..dokaz: i ime oca i sina..te.se poziva na evanđelje ..osnovne kršćanske stvari..

chim

>>Da ali cija. U ime oca i sina i svetog duha. Tako pocinje. ka Da<< Bosanska. Ni "Bošnjačka", ni "Srpska" ni "Hrvatska" BOSANSKA naravno!

chim

Povelja je.jedino dokaz da su tada vladari te Bosne bili kršćani..dokaz: i ime oca i sina..te.se poziva na evanđelje ..osnovne kršćanske stvari.. ka Ralle Jeste. Kršćani. Tačno. Ali NE Srbi, Bošnjaci ili Hrvati! KRŠĆANI BOSANCI!

ma nemoj

ponosni smo, naravno, ali nisu bas ovi narodi i ostali reprezentativni nasljednici te drzavnosti

Gost

O bosanskoj državnosti nemaju šta pričati potomci okupatora. Osmanlije su pokorile i u ropstvu držali srednjovjekovnu Bosnu.

@Da

To nije original nego kopija zato tako i pocinje a svaka kopija se dopisiva ili brise nesto drugo. Zbog cega Rusija neda original povelju jer bi se vidilo tacno kako pocinje povelja.

@Gost

Ako su po tvome misljenju Bosnjaci potomci osmanlija objasni mi onda zbog cega je Bosanski Ban Kulin koji je vladao Bosnom 200 godina prije dolaska osmanlija poslije svoje vladavine otiso u Antaliju/Tursku. Da li je otiso ili se Bosnjani/Bosnjaci protjeruju odvakada iz Bosne.

Mujo

Nemaš ti Huso sa Bosnom više ništa

vI

NEMA BOSANSKOG JEZIKA SAMO SRPSKOHRVATSKI VI UBICE MOJE DRZAVE jUGOSLAVIJE

/ Najnovije