IGK o sankcijama Dodiku i Cvijanović: Pozvali smo i Kanadu da digne svoj glas

1
Radiosarajevo.ba
IGK o sankcijama Dodiku i Cvijanović: Pozvali smo i Kanadu da digne svoj glas
FOTO: AA / Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) podržava uvođenje sankcija Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović od strane Velike Britanije.

IGK smatra da su sankcije dobra mogućnost da se Dodik i njegov establišment stave pod kontrolu međunarodne zajednice i onih pravila koja su neophodna da bi se demokratsko društvo stabilizovalo.

"Ove, američke i druge najavljene sankcije su početak političkog kraja Milorada Dodika. Ističemo i tražili smo da Kanada takođe mora osuditi i sankcionisati secesionističke, antidržavne, antibosanske, anticivilizacijske težnje Milorada Dodika i njegovih sljedbenika kako bi spriječila još jednu agresiju i genocid na evropsku državu BiH, članicu UN-a.

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Pozvali smo bosanskohercegovačku dijasporu u Kanadi, Kanađane, prijatelje države BiH, kanadsku vladu i parlament da dignu svoj glas u odbrani i jačanju države BiH u očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta BiH, prije svega sankcionisanjem Milorada Dodika i svih onih koji negiraju državu BiH", navodi se u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije