Ibri Ćufuroviću određen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Ibri Ćufuroviću određen jednomjesečni pritvor
/ Ibro Ćufurović

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Ibri Ćufuroviću (24), koji je prije dva dana deportovan iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu.

„Sud BiH donio je rješenje u predmetu Ibro Ćufurović kojim je u odnosu na osumnjičenog Ibru Ćufurovića određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže 30 dana, od dana lišenja slobode, odnosno do 20. maja 2019. godine ili do druge odluke Suda. Pritvor je određen iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva“, saopćeno je.

Na istom ročištu Sud je donio rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda BiH, od 15. decembra 2015 godine, za određivanje pritvora osumnjičenom Ibri Ćufurović, a donesena je i naredba o povlačenju naredbe Suda BiH, od 15. decembra 2015. godine, za raspisivanje potjernice, na osnovu koje je raspisana međunarodna potjernica prema osumnjičenom Ibri Ćufuroviću, saopćeno je iz Suda BiH.

Ćufurović je lišen slobode odmah nakon što je stigao u BiH 20. aprila, po međunarodnoj potjernici od 15. decembra 2015. godine. Osumnjičen je da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe. Sirijske snage zarobile su ga prije dva mjeseca kao pripadnika ISIL-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije