I večeras možda kiša: Evo kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
I večeras možda kiša: Evo kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac -2; Bugojno, Jajce, Srebrenica 1; Tuzla 2; Drvar, Ivan Sedlo, Sarajevo, Zenica 3; Doboj, Grude 4; Livno, Široki Brijeg, Zvornik 5; Bijeljina, Sanski Most 6; Gradačac, Mostar 7; Banja Luka, Bihać, Trebinje 9; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Opšta slika djelimično će se popraviti, pri tome će na sjeveru zemlje povremeno biti sunčanije i ugodnije. U drugom dijelu dana biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati usljed promjene vremena, izraženije u Hercegovini i Krajini. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast nablake, u Hercegovini, zapadnim i jugoistočnim područjima Bosne praćem kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 13 do 18 °C. U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Krajem dana ili tokom noći ponegdje na području Kantona je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 15 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i u večenjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Intenzivnjie padavine u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveroistoku do 21 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslije podne lokalnih pljuskova može biti još u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne može biti slabe kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije