Jutros na Bjelašnici -5 stepeni: BiH pokrivena snijegom, evo do kada će padati

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -5 stepeni: BiH pokrivena snijegom, evo do kada će padati
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan Sedlo 0, Bugojno i Sarajevo 2, Jajce 3, Livno 4, Drvar, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 5, Bihać i Gradačac 6, Grude i Sanski Most 7, Mostar 8, Neum 9 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati kiša uglavnom prije podne. U Hercegovini prestanak padavina u jutarnjim satim. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. U višim djelovima sa susnježicom i snijegom. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Prije podne povremeno može padati slaba kiša ili susnježica. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pogoršanje praćeno padavinama, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura, osjet hladnoće će se pojačati. U poslijepodnevnim satima, opšta slika će se djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.

ZA 14.10.2020 (srijeda) - pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima prolazno slaba kiša tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

ZA 15.10.2020 (četvrtak) - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

ZA 16.10.2020 (petak) - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije