I početkom januara proljetno vrijeme: Najavljena promjena vremena, evo kad stižu padavine

0
Radiosarajevo.ba
I početkom januara proljetno vrijeme: Najavljena promjena vremena, evo kad stižu padavine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Za razliku od prethodnih dana koji su nam donosili obilje sunca za većinu mjesta, od danas, 29. decembra, smo ušli u period koji će nam donijeti više oblačnosti nad našim krajevima uz povremene padavine, objavili su meteorolozi na stranici BHMeteo.

Kako navode, uz dominantna jugozapadna i zapadna visinska strujanja početkom januara nas očekuje i povremeno umjeren jugo.

"Padavine samo lokalno i slabe, uglavnom na jugu i zapadu zemlje. Nešto više padavina nas očekuje u ponedjeljak, 1. januara, kada će prolaskom fronte kiše prolazno biti u većem dijelu zemlje.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Nakon ponedjeljka, nova prolazna fronta koja bi donijela padavine većem dijelu zemlje je moguća u srijedu, 3. januara. Uz ove prolazne fronte kiša će padati i na većini planina, a snijeg je moguć tek na najvišim planinskim vrhovima od oko 2000 m/v. Bez obilnih padavina u narednom periodu.

Temperature idalje ostaju iznadprosječne za ovo doba godine, dnevni maksimumi uglavnom 8 do 13, lokalno do 16 °C. Uz povećanu oblačnost i jutra će biti nešto toplija", navode iz BHMeteo.

Za razliku od prethodnih dana koji su nam donosili obilje sunca za većinu mjesta, od danas(29.12.) smo ušli u period...

Posted by BHMETEO.ba on Friday, December 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije