I ovog jutra na Bjelašnici toplije nego u Sarajevu: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
I ovog jutra na Bjelašnici toplije nego u Sarajevu: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka
Foto: AA / Jesen na Bjelašnici

Jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac 1; Bugojno i Drvar 2; Jajce 4; Grude, Livno, Sanski Most i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Sarajevo 7; Doboj, Prijedor, Stolac i Tuzla 8; Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 10; Mostar i Trebinje 16; Neum 17°C.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. Obzirom da će danju biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Također, ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačnije prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 22°C, javlja Federalni hidrometeološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije