U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Evo kad nam stiže naoblačenje

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Evo kad nam stiže naoblačenje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šetnja Darivom

Jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -1; Grude i Livno 3; Zenica 4; Sanski Most 5; Bijeljina i Sarajevo 6; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 7; Bjelašnica i Ivan Sedlo 8; Gradačac 9; Trebinje 12; Mostar 15; Neum 16°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. U Bosni su mogući manji problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati boravak na otvorenom.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

FHMZ objavio: Do kada nas očekuje lijepo, stabilno i toplo vrijeme?

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije