I ovo je BiH: Vatrogasci spasili psa iz šahta, traži se vlasnik

2
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Vatrogasci spasili psa iz šahta, traži se vlasnik
Foto: Facebook / Vatrogasci spasili psa u Vogošći

Vatrogasno Društvo Vogošća tokom ove sedmice izvršilo je spašavanje psa iz šahta u ulici Blagovac, a sada tragaju za njegovim vlasnicima.

O svemu su se oglasili na društvenim mrežama.

"U poslijepodnevnim satima vatrogasci VD Vogošća dobivaju poziv od CZ općine Vogošća a kasnije i stanovnika da izvrše spašavanje psa iz šahta u ulici Blagovac koji je po informacijama dojavitelja bio u izrazito lošem stanju.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Ekipa vatrogasaca VD Vogošća odmah izlazi na teren a obzirom da se radi o povrijeđenom psu,kontaktiraju i dežurnog veterinara KJP Veterinarska stanica Sarajevo, Veterinarska ambulanta Vogošća i obavještavaju ih o samom slučaju i eventualnom dovoženju psa u veterinarsku ambulantu posle spašavanja.

Po dolasku na lice mjesta naši vatrogasci nalaze odgovorne mještane koji su povrijeđenog psa uspjeli izvući a ekipa vatrogasaca ga hitno transportuje do veterinarske stanice u Vogošći gdje ih je čekala veterinarka.

Iako su navikli da svoj posao vatrogastva rade odgovorno sa puno ljubavi čineći sve što treba da spase što se spasiti može, vatrogasci VD Vogošća su ostali zatečeni profesionalnim angazmanom dežurne veterinarke Sanela Kavazović kao i nesebičnom naporu koji je uložila da spasi psa.

Bravo: Sarajevski vatrogasci spasili psa iz korita Miljacke

Bravo: Sarajevski vatrogasci spasili psa iz korita Miljacke

Vatrogasci VD Vogošća se vraćaju u bazu, a psa ostavlju u sigurnim rukama nadajući se brzom oporavku.

Obzirom da se radi o lovačkom psu koji se izgubio naši vatrogasci su kontaktirali nekoliko lovaca sa teritorije općine Vogošća te im poslali slike psa u nadi da će pronaći vlasnika.

Ukoliko i vi imate bilo kakvu informaciju o vlasniku ili potražujete ovog psa kontaktirajte nas.
033 435-966", poručili su iz Vatrogasnog društva Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije