Nemarnost vlasnika: Vatrogasci spasili psa ostavljenog u zaključanom automobilu

0
Radiosarajevo.ba
Nemarnost vlasnika: Vatrogasci spasili psa ostavljenog u zaključanom automobilu
Foto:Instagram / Akcija spašavanja psa

Danas oko 15 sati na parkingu kod plaže Štrand u Novom Sadu, odigrala se prava akcija spašavanja psa u kojoj su učestvovali vatrogasci, policija i građani.

Kako prenose srbijanski mediji, policijska patrola koja je bila u redovnom obilasku terena, na svu sreću je primjetila jednog psa zarobljenog u automobilu marke BMW. Vlasnik koji ga je nemarno ostavio zaključanog u automobilu, nije razmišljao o ekstremno visokoj temperaturi i nedostatku vazduha.

Policija je odmah alarmirala vatrogasce, a pas je u vozilu bio bespomoćan do njihovog dolaska.

Za svega nekoliko minuta u ovom dijelu grada začule su se vatrogasne sirene, ekipa hrabrih vatrogasaca bila je na putu da spasi ugroženu životinju. Oni su na silu morali da otvore vozilo tako što su razbili staklo, nakon čega su psu odmah dali vodu i spasili ga.

Još uvijek nije poznato ko je vlasnik automobila i psa, kao i zašto je neodgovorno postupio prema svom ljubimcu i ugrozio mu život.

Pojavili su se brojni komentari na društvenim mrežama ispod fotografije koja je objavljena na stranici "NS Uživo", gdje možemo vidjeti da svi dijele isto mišljenje a to je da mu treba oduzeti psa.

"Koji debil može psa da ostavi u autu a ode na Štrand! Treba im oduzeti!", "Oduzeti životinju kretenima!", "Vlasnicima debela kazna!", "Hvala i policiji koja je primjetila i reagovala i vatrogascima na brzoj reakciji. Vlasnicima obavezno velika kazna i oduzimanje psa naravno! A ako imaju djecu zvati socijalno, jer kao i psa mogli su i dijete da ostave", samo su neki od kometara zgroženih ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije