I ovo je BiH: Uprava nepostojeće hidroelektrane na jelo i piće potrošila gotovo 29.000 KM

4
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Uprava nepostojeće hidroelektrane na jelo i piće potrošila gotovo 29.000 KM
Foto: Pexels / Ilustracija

Uprava preduzeća Hidroelektrana (HE) "Dabar" Trebinje još uvijek nema čime upravljati, jer hidroelektrana nije izgrađena, ali to je nije spriječilo da u prošloj godini na čašćavanje po restoranima i hotelima iskešira gotovo 29.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Hidroelektrane je Slaviša Stajić, dok su izvršni direktori Milenka Vujović, Dalibor Rajković i Danilo Ilić.

Posebno dominira račun koji je uprava napravila u restoranu u Nevesinju, gdje su u julu prošle godine potrošili čak 17.500 KM, piše Capital.ba. Pozamašan račun napravili su i u IN hotelu u Beogradu gdje su za hotelske i ugostiteljske usluge platili 1.482 KM.

Spektakl dva turska velikana: Edin Džeko i Fenerbahce traže pobjedu i posljednju nadu za trofej

Spektakl dva turska velikana: Edin Džeko i Fenerbahce traže pobjedu i posljednju nadu za trofej

U restoranu u Trebinju je uprava Hidrolektrane u dva navrata napravila račune od oko 700 KM, te jedan račun od gotovo 800 maraka. Često su odsjedali i u jednom hotelu u Banjoj Luci, a najveći račun koji su tamo napravili je oko 550 maraka.

Nisu zaobišli ni Vinsku galeriju "Vukoje" gdje su napravili račune od 509 i 284 marke, dok su u jednom salonu u Bileći potrošili 441 KM.

Uprava "Dabra" voli odsjedati i u hotelu "Nevski garni" u Beogradu gdje je najveći račun koji su imali iznosio oko 410 maraka. U još jednom hotelu u Trebinju su u dva navrata potrošili oko 370 i 250 KM, dok im je preduzeće Eko invest Trebinje ispostavilo račun od 376 KM.

Važno je napomenuti da je izgradnja HE "Dabar" počela u junu prošle godine, a ovaj projekat, vrijedan 222 miliona eura, povjeren je kineskoj kompaniji Gezuba grupa.

Rok za završetak radova je 46 mjeseci, što znači da bi radovi trebali biti završeni krajem 2027. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije