I ovo je BiH: Ručak na popularnom mjestu 54 KM, a preko puta samo 14 KM

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sav

***

Namidak

Ne znam čemu histerija? Restoran u PS BiH je neprofitni restoran. Tamo osoblje ima fiksnu platu i cijene su takve da samo isplate sirovine i energente. Ne znam šta je tu neobično? Takva je praksa u cijelom svijetu u organima državne službe. S druge strane, privatnici pljačkaju građane i tu je onaj pravi problem. ka Sav Je li treba neko ko ima nekoliko hiljada platu treba da bude oslobodjen PDVa samo jer je izabran a mi koji im platu uplacujemo da robujemo PDV sistemu ?

Sav

Je li treba neko ko ima nekoliko hiljada platu treba da bude oslobodjen PDVa samo jer je izabran a mi koji im platu uplacujemo da robujemo PDV sistemu ? ka Namidak Istina je, ne trebaju biti oslobođeni PDV-a. No, pogrešna je predodžba da im mi uplaćujemo platu. Mi smo im dali posao tako što smo ih izabrali i oni treba da rade u interesu građana. Sve ostalo je u redu.

Privatnici

Zasto se uvijek anatemise privatnike kao lopove koji pljackaju narod? Glasali smo za promjenu sistema iz socijalistickog u kapitalisticki i evo nam ga. Svakom privatniku, svakom pravnom a i fizickom licu je cij da zaradi sto vise. Privatne firme nisu socijalne ustanove to je posao bas onih koji jedu po socijalnim cijenama. Zasto onaj pajac Nusret prodaje komad mesa za npr 1000 eura ... pa zato sto ima ko ce to da plati. Realno, bilo ko od nas da ima mogucnost da proda komad mesa po toj cijeni ne bi se previse zamarao time sta jede narod.

Iva

Suade glup si ko noc. Jedan je zatvorenog tipa i ne mogu se porediti. Ti možeš samo prati sudje u restoranu!

Rams

Zasto se uvijek anatemise privatnike kao lopove koji pljackaju narod? Glasali smo za promjenu sistema iz socijalistickog u kapitalisticki i evo nam ga. Svakom privatniku, svakom pravnom a i fizickom licu je cij da zaradi sto vise. Privatne firme nisu socijalne ustanove to je posao bas onih koji jedu po socijalnim cijenama. Zasto onaj pajac Nusret prodaje komad mesa za npr 1000 eura ... pa zato sto ima ko ce to da plati. Realno, bilo ko od nas da ima mogucnost da proda komad mesa po toj cijeni ne bi se previse zamarao time sta jede narod. ka Privatnici Ipak smo glasali samo za demokratiju, a ne za kapitalizam. Kapitalizam je podvaljen, to se niko nije pitao.

/ Najnovije