I načelnik Općine prošetao do "ograde": Hadžibajrić pratio šta se dešava

Radiosarajevo.ba
I načelnik Općine prošetao do "ograde": Hadžibajrić pratio šta se dešava
Foto: Radiosarajevo.ba / Ibrahim Hadžibajrić

U sarajevskoj Katedrali Srca Isusova počela je misa za Bleiburg i pored protivljenja velikog broja građana, međunarodne zajednice, koje smatraju da se ovim činom - kojeg su promovirali Počasni bleiburški vod i Sabor Hrvatske - vrši jasno nepoštivanje žrtava koje su pobile ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata u Sarajevu.

Nije ovo prva misa za Bleiburg u Sarajevu, treba to reći i naglasiti, ali način na koji je i od koga promovirana, dakako je presedan. 

Misu predvodi kardinal Vinko Puljić, a prisustvuju joj svećenici, časne sestre, ali i hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić, te članovi HDZ-a, među kojima je Marinko Čavara. Oko Katedrale su brojne policijske snage... 

Dok se nekolicina građana okupila u blizini katedrale da bi pokazali i svoje nezadovoljstvo ovakvim dešavanjima u njihovom gradu, sve je sa strane mirno pratio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Kako javlja novinarka portala Radiosarajevo.ba razgovarao je s građanima i građankama i promatrao trenutnu situaciju...

Ibrahim Hadžibajrić - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Ibrahim Hadžibajrić
Ibrahim Hadžibajrić - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Ibrahim Hadžibajrić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije