I Mioković odgovorio Tegeltiji: Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?

10
Radiosarajevo.ba
I Mioković odgovorio Tegeltiji: Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?
Foto: Radiosarajevo.ba / Milan Tegeltija i Dragan Mioković

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) ponovo je podigao političku prašinu komentarom o "pravim Srbima", odnosno "Srbima koji su politički faktor u BiH".

"Ne možete sa Srbima graditi Bosnu i Hercegovinu želeći Srbe u Bosni i Hercegovini kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili neki Mioković. Oni su samo SA dekor, a ne politički faktor, nisu dio srpskog političkog naroda u BiH i nemaju ništa zajedničko s tim narodom, osim porijekla na koje nisu mogli utjecati.

Dakle, kada se govori o Srbima u političkom smislu, spomenuti i njima slični tu ne pripadaju. Bilo bi pošteno da navedeni u politici ni u kom smislu ne koriste oznaku Srbije, koju samo lažiraju i dovode u zabludu veliki broj ljudi", napisao je prepotentno Tegeltija na Twitteru.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Miro Lazović odgovorio Tegeltiji: Moj Milane, ti ne razumiješ moju BiH

Miro Lazović odgovorio Tegeltiji: Moj Milane, ti ne razumiješ moju BiH

Reagirali su, dakako, mnogi, a među njima i oni koje je Tegeltija 'prozivao'.

Lazović mu je tako poručio da s njim ne vrijedi polemisati, jer on ne razumije "moju BiH", a Magazinović je citirao slavnu izjavu Bogića Bogićevića o tome zašto "ne predstavlja jedan narod.

Također, na Twitteru se oglasio i Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac koji se nedavno odlučio i politički angažirati kroz Našu stranku i društvu ponuditi svoje ogromno znanje, iskustvo, ali, što ne reći, i ogromnu i iskrenu ljubav prema Bosni i Hercegovini, koja ničim i nikad nije ukaljana.

"Ko Milanu Tegeltiji, plaćeniku bez kredibiliteta i časti, dade tapiju da kvalifikuje ko je kakav Srbin i kome pripada? Nas, ozbiljne ljude sa imenom, prezimenom, karijerama, dignitetom, obrazom...?", upitao se Mioković

Potom je poentirao, vrlo oštro:

"Đe ćeš ti, poltrončino, o Divjaku i Lazoviću? Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije