Twitter / I Lagumdžija komentirao kandidaturu Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva

22. 11. 2020. u 13:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 137

Zlatko Lagumdžija, bivši šef Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) te nekadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, pridružio se nizu reakcija na kandidaturu Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Podsjetimo, ispred stranaka tzv. Četvorke, Bogićevića je odabrao baš SDP.

"Nakon prvog javnog nastupa i prihvatanja kandidature drago mi je da vidim da je moj drug Bogi dobro i pun pozitivne energije, a posebno mi je zadovoljstvo da će upravo on biti novi gradonačelnik Sarajeva. Sretno!", poručio je Lagumdžija na Twitteru.

"Na prijedlog Socijaldemokratske partije BiH, Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Sarajeva. Čovjek, državnik, socijaldemokrata koji je u prvi plan stavljao dobrobit svih ljudi tokom cijele političke karijere, dugogodišnji član i funkcioner SDP-a, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Socijaldemokratske partije da upravo on bude kandidat za prvog čovjeka glavnog grada Bosne i Hercegovine.

O odluci Bogićevića da prihvati kandidaturu smo obavijestili i naše partnere. Konačnu odluku o izboru gradonačelnika donijet će novo Gradsko vijeće Grada Sarajeva", saopćili su ranije iz SDP-a.

Podsjetimo, Bogićević je bio je član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)