I Efendić podržao Gavrankapetanovića: Kritikovao one koji "u životu nisu tri pacijenta izliječili"

6
Radiosarajevo.ba
I Efendić podržao Gavrankapetanovića: Kritikovao one koji "u životu nisu tri pacijenta izliječili"
Foto: FB / Gavrankapetanović i Efendić

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić podržao je doktora Ismeta Gavrankapetanovića koji je izabran, ali nije imenovan za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Nadam se da će Dr. Ismet Gavrankapetanović dobiti bitku sa opstrukcijama i prevarantima koji se otimaju da upravljaju zdravstvom, a u životu nisu ni tri pacijenta izliječili.

Samo takvima može biti važniji neki 'certifikat' od stvarnih diploma, decenija uspješnog rada i hiljada sati i dana provedenih u operacionim salama. Podrška doktore!", kazao je Efendić.

Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Podsjetimo, Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije BiH, odbio je tokom sedmice dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba

S ovom odlukom ministra, imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, se poništava, s obzirom na to da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva.

Nadam se da će Dr. Ismet Gavrankapetanović dobiti bitku sa opstrukcijama i prevarantima koji se otimaju da upravljaju...

Posted by Semir Efendić on Sunday, February 25, 2024

Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati saglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije