I Efendić podržao Gavrankapetanovića: Kritikovao one koji "u životu nisu tri pacijenta izliječili"

6
Radiosarajevo.ba
I Efendić podržao Gavrankapetanovića: Kritikovao one koji "u životu nisu tri pacijenta izliječili"
Foto: FB / Gavrankapetanović i Efendić

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić podržao je doktora Ismeta Gavrankapetanovića koji je izabran, ali nije imenovan za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Nadam se da će Dr. Ismet Gavrankapetanović dobiti bitku sa opstrukcijama i prevarantima koji se otimaju da upravljaju zdravstvom, a u životu nisu ni tri pacijenta izliječili.

Samo takvima može biti važniji neki 'certifikat' od stvarnih diploma, decenija uspješnog rada i hiljada sati i dana provedenih u operacionim salama. Podrška doktore!", kazao je Efendić.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Podsjetimo, Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije BiH, odbio je tokom sedmice dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba

S ovom odlukom ministra, imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, se poništava, s obzirom na to da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva.

Nadam se da će Dr. Ismet Gavrankapetanović dobiti bitku sa opstrukcijama i prevarantima koji se otimaju da upravljaju...

Posted by Semir Efendić on Sunday, February 25, 2024

Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati saglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije