I Dragan Čović čestitao Dan državnosti: "Slavimo naše nacije"

7
Radiosarajevo.ba
I Dragan Čović čestitao Dan državnosti: "Slavimo naše nacije"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović čestitao je na svom Twitter nalogu Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je poručio, danas se proslavlja multinacionalni karakter države.

"Obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Slavimo naše nacije i multinacionalni karakter naše domovine.

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Moramo postići punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i drugih građana, te sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet za bolju budućnost", napisao je Čović.

Bosna i Hercegovina danas obilježava 25. novembar, Dan državnosti u znak sjećanja na Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu 1943. godine, na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti BiH.

Obilježavanje ovog dana počelo je jutros intoniranjem državne himne i podizanjem zastave BiH na brdu Hum u Sarajevu, nakon čega su brojni zvaničnici položili cvijeće kod Vječne vatre, na Mezarju Kovači, na Spomen-obilježju poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995, a nakon toga na Spomen-parku Vraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije