I danas snijeg: Pročitajte vremensku prognozu za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
I danas snijeg: Pročitajte vremensku prognozu za dane vikenda
Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom i snijegom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Goražde, Ivan-sedlo -4; Drvar, Kupres, Sokolac -3; Bugojno, Sarajevo, Zenica -2; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla -1; Bihać, Bijeljina, Livno, Srebrenica, Zvornik 0; Trebinje 2; Neum, Čapljina 3; Mostar 5.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i stagnira.

 

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovat će tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima, naročito astmatičari i osobe s ishemijskim bolestima.

 

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. U Posavini bez padavina. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom, a poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslije podne pojačan sjeverni, a u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. Dnevne temperature od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna oko 0 °C.

 

Petak: U Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -14 do -7, na jugu od -4 do 2, a dnevne od -10 do -5, na jugu od -1 do 4 °C.

 

Subota: U Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovni vedro. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -17 do -10, na jugu od -5 do 1, na planinama do -23, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -3 do 1 °C.

 

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovni vedro. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -18 do -10, na jugu od -5 do -1, a dnevne od -10 do -4, na jugu od -3 do 2 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije