I danas sjednica Vijeća ministara: Pročitajte šta je na dnevnom redu

0
Radiosarajevo.ba
I danas sjednica Vijeća ministara: Pročitajte šta je na dnevnom redu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Također, tebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora koji je također predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Na dnevnom redu bi trebao naći Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije, kao i Informacija o prijedlogu za pokretanje procedure pristupanja BiH programu Evropske unije "Pravosuđe 2021. - 2027. godine".

Predviđeno je razmatranje Izvještaja predstavnika BiH imenovanih u Zajedničko koordinacijsko tijelo zaduženo za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u nadzoru državne granice za 2021. godinu.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Informaciji o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv Bosne i Hercegovine, u vezi s pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Evropskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije