I danas na snazi žuti meteoalarm: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
I danas na snazi žuti meteoalarm: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 11, Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Zenica 14, Livno 15, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 17, Mostar 19, Neum 20 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Žuti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

BIOPROGNOZA: Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom jutra. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Danju toplije i malo ugodnije, u Hercegovini sa povremenim sunčanim intervalima.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne tokom dana razvedravanje. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi sa grmljavinom u većem dijelu naše zemlje. U ostatku dana u Bosne rijetki i slabi lokalnim pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepena.

U utorak, u Hercegovini umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 21 do 26 stepeni.

U srijedu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 19, na jugu od 20 do 26 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije