I danas kiša: Objavljena prognoza do petka - evo kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
I danas kiša: Objavljena prognoza do petka - evo kad se vraća sunce
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je većinom pretežno oblačno vrijeme, sunčanije je na jugu i sjeverozapadu zemlje. Kiša pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 15; Bihać i Sarajevo 18; Bugojno, Drvar, Grude, Tuzla i Zenica 19; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 20; Trebinje 21; Mostar 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, najprije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema. U centralnoj i istočnoj Bosni, duže zadržavanje naoblake i tmurno vrijeme tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene poteškoće. Moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opšta slika će se u cijeloj zemlji dodatno proljepšati.

Danas prije podne i sredinom dana povremeno će padati kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C. U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno. Prije podne i sredinom dana povremeno će padati kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

Srijeda: U Hercegovini sunčano, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Četvrtak: U Hercegovini sunčano, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti ponegdje na jugu moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije